ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканець Дрогобича, прикриваючись фальшивою дипломатичною недоторканістю, перевозив контрабандні цигарки

Вероніка Рой

|

На Львівщині співробітники Служби безпеки України блокували масштабну контрабанду підакцизних тютюнових виробів до країн Європейського союзу. Контрабандист із Дрогобича, який перевозив сигарети, прикривався неіснуючою дипломатичною недоторканістю. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі СБУ у Львівській області.

 

Оперативниками було встановлено, що мешканець Дрогобича налагодив контрабандні поставки цигарок вітчизняного та білоруського виробництва до Європи. Щоб оминути митний контроль зловмисник показував на кордоні посвідчення «представника продовольчої та сільськогосподарської організації ООН», що надає дипломатичний імунітет та привілеї дипперсоналу. За цим сценарієм контрабандист спочатку діяв на Закарпатті, а потім перемістився на Львівщину.

Натисніть на зображення для його збільшення

«Затримали псевдодипломата на пункті пропуску «Шегині» під час чергової спроби незаконного вивезення масштабної партії тютюну за межі України. У його автомобілі знаходилися 150 тисяч пачок контрабандного товару на суму більше 3 млн грн», – йдеться у повідомленні СБУ.

Як повідомили у пресслужбі Галицької митниці Держмитслужби, викрили контрабандиста вчора, 29 січня. Мешканець Дрогобича намагався виїхати з України автомобілем Citroen Jumper з дипломатичними номерними знаками.

«За наявною інформацією СБУ щодо можливого використання підроблених дипломатичних документів працівники Галицької митниці Держмитслужби скерували автомобіль в місце поглибленого огляду, під час якого було виявлено близько 150 тисяч пачок сигарет. Зокрема, сигарети ТМ «Copliment», «Marlboro» та ТМ «Minsk», – йдеться у повідомленні митників.

На запит Служби безпеки України МЗС повідомило, що дипломатична карта подана зловмисником фальсифікована, до того ж акредитація українців до продовольчої місії ООН не передбачена нормативними документами організації. Номерні знаки, якими користувався зловмисник, не існують.

Наразі тривають слідчі дії. Після підрахунку вилученої підакцизної продукції буде складено протокол за ст. 483 Митного кодексу України, а транспортний засіб – вилучено. Також розглядається питання щодо відкриття кримінального провадження за ст. 204 та ст. 358 Кримінального кодексу України.

Фото: СБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *