ОСТАННІ НОВИНИ

Держкіно отримало нову керівницю

Соломія Головіна

|

Уряд призначив Марину Кудерчук  головою Державного агентства України з питань кіно. Про це повідомив міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський у Telegram.

 

Як інформує Радіо Свобода, попереднім місцем роботи Кудерчук була Запорізька облдержадміністрація, де вона була заступником голови із 7 листопада 2019 року. Із кіноіндустрією її пов’язує лише робота заступником директора та директором комунального закладу «Кіноконцертний зал ім. О. Довженка» Запорізької міської ради в 2017–2019 роках, Кудерчук також була серед організаторів Запорізького міжнародного кінофестивалю.

Кабінет міністрів України вирішив провести новий конкурс на посаду голови Державного агентства України з питань кіно у жовтні 2019 року.

На попередньому конкурсі найбільше балів серед шести його учасників набрала генеральний продюсер Одеського міжнародного кінофестивалю Юлія Сінкевич, однак все одно не пройшла.

Конкурс проводило Національне агентство України з питань державної служби. Кандидата на посаду затверджують після співбесіди у Кабінеті міністрів.

Як повідомляв Львівський портал, Пилип Іллєнко, який раніше протягом 5 років очолював Держкіно, звільнився в серпні 2019 року.

Фото: Запорізька ОДА

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *