ОСТАННІ НОВИНИ

У Академії сухопутних військ опановують англійську військову термінологію

Омелян Шевчук

|

Викладачі Національної академії сухопутних військ опановують знання іноземної військової термінології за стандартами НАТО та ООН. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі НАСВ.

 

Впродовж двох тижнів для викладачів англійської мови видового військового вишу та інструкторів Міжнародного центру миротворчості та безпеки, що також входить до складу Академії, проводиться курс «Військової термінології за стандартами НАТО та ООН». Своїми знаннями з цієї тематики із науково-педагогічними працівниками навчального закладу діляться фахівці навчально-наукового центру підготовки офіцерів для багатонаціональних штабів Національного університету оборони України імені Івана Черняховського.

За словами начальника центру полковника Василя Школяренка, курс дає слухачам можливість детально ознайомитись з військовою термінологією аспектів підготовки та проведення міжнародних операцій з підтримання миру та безпеки під егідою НАТО і ООН.

Окрім того, в умовах впровадження у Збройних Силах України нових підходів до вивчення англійської мови значна увага в ході проведення занять, які передбачають спеціалізовану підготовку викладачів англійської мови, зосереджена на обміні викладацьким досвідом щодо використання передових практик вивчення спеціалізованої англійської мови та впровадження інноваційних EMI-технологій.

В свою чергу, начальник кафедри іноземних мов та військового перекладу Денис Каменцев зазначив, що нещодавно в Національній академії сухопутних військ започаткований цілий комплекс заходів підвищення інтенсивності вивчення іноземної мови як вихованцями, так і офіцерами й працівниками вишу.

«Ми зробили в цьому напрямку значний поступ вперед. Започаткований так званий English Speaking Club, де курсанти та офіцери можуть у вільній обстановці вдосконалювати рівень знань англійської мови, спілкуючись на різні теми між собою та з представниками інших країн. Також ми запровадили практику, коли викладачі інших дисциплін під час викладання майбутнім офіцерам широко використовують іноземну військову термінологію. Час від часу участь на заняттях також беруть наші іноземні колеги зі США, Канади, Данії, Німеччини тощо. Відтак, і цей курс дасть нам змогу значно підвищити спроможності фахівців з викладання англійської мови для подальшої роботи у цьому напрямку», — підкреслив він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *