ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд буде щомісяця публікувати доходи міністрів

Вероніка Рой

|

Міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет заявляє, що уряд щомісяця публікуватиме дані про доходи топ-посадовців. Про це він сказав під час брифінгу журналістам, передає УП.

 

«Ми будемо офіційно публікувати щомісяця усі доходи, які отримують наші топ-посадовці. Це не є таємна інформація. На сайті Кабміну буде публікуватись щомісяця той дохід,  який отримують міністри, заступники. Буде завжди офіційна інформація», – сказав Дубілет.

Крім того, за словами Дубілета, на сайті уряду публікуватимуть і КРІ (індикатор ефективності роботи) усіх посадовців, «щоб усе було прозоро». Він уточнив, що наразі середній дохід міністрів становить від 40 до 80 тисяч гривень на місяць залежно від міністра.

Разом з тим Дубілет додав, що ще триватимуть дискусії про те, який дохід має бути прийнятним.

За його словами, треба «позбавитись зоопарку надбавок і премій», натомість створити простий механізм, за яким визначатиметься премія. На думку Дубілета, це зроблять «упродовж найближчих тижнів чи місяців».

Він також додав, що Кабмін працює над тим, щоб прозора і чітка заплата, прив’язана до КРІ була у посадовців по всій вертикалі.

Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що держслужбовці всіх рівнів мають отримувати гідну зарплату, щоб у них не було спокуси зловживати своїм службовим становищем.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *