ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові вирішили скасувати курсування маршрутки №4А

Соломія Головіна

|

Через непопулярність і збитковість маршруту №4А  Львівське комунальне автотранспортне підприємство №1 збирається зупинити для нього випуск автобусів. Про це повідомляють на Facebook-сторінці АТП-1.

 

Зазначається, що автобусний маршрут №4А має низький пасажиропотік і завдає значних збитків підприємству.

«Нами, спільно з управлінням транспорту, були випробувані різні варіанти роботи маршруту. На маршруті в різні періоди часу курсували автобуси великої місткості та автобуси середньої місткості, проте маршрут лишався збитковим. У грудні маршрут був змінений для забезпечення доїзду до ТЦ «Іскра», на маршруті відновили роботу автобуси великої місткості. Однак і після зміни маршрут лишається непопулярним серед пасажирів і завдає значних збитків ЛК АТП №1», – мовиться у повідомленні.

При цьому зауважується, що за грудень 2019 року збитки від роботи маршруту №4А становили понад 570 тис. грн.

«У середньому в грудні 2019 року за рейс на маршруті №4А автобус великої місткості перевозив 35-38 пасажирів. У січні за рейс на маршруті №4А автобус перевозить менше 30 пасажирів. При цьому за проїзд в автобусах маршруту №4А не платять понад 60% пасажирів. Крім того, маршрут №4А повністю дублює трамвайний маршрут №8», – пояснюють у АТП-1.

Водночас зазначається, що інші автобусні маршрути, зокрема №46 та №47А, які курсують через Сихів, перевантажені і потребують збільшення кількості одиниць рухомого складу.

«У зв’язку з цим, з метою ефективного використання транспортних засобів, ЛК АТП №1 змушене зупинити випуск автобусів на маршрут №4А. Вивільнені автобуси будуть використані для підсилення маршрутів №40, №46, №47А, які забезпечують транспортне сполучення Сихівського району з центром та іншими районами Львова», – наголосили у АТП-1.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *