ОСТАННІ НОВИНИ

«Віртуози Львова» запрошують на концерт «4+4. Чотири пори року»

Андрій Котенський

|

Впродовж 22 грудня – 6 січня Академічний камерний оркестр «Віртуози Львова» виступив у провідних концертних Європи: Берлінській філармонії і Ляйпцігському Ґевандгаусі, а вже 12-го січня дасть концертну програму у Львові. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської національної філармонії.

 

У Німеччині колектив концертував на запрошення Філармонічного камерного оркестру Берліна. Події за участі оркестру відбулися в Ляйпцігу та Берліні в престижних європейських залах Ляйпцігської та Берлінської філармоній за участю відомих солістів Ольги Цабо (фортепіано, Швейцарія), Гиї Браунштейна (скрипка, Німеччина), Юрія Ревіча (скрипка, Австрія) та диригентів Юна Фулінга (Норвегія), Найдена Тодорова (Болгарія), Міхаеля Цукерніка (Швейцарія), Сергія Бурка (Україна).

У програму концертів входили твори Бетховена, Гріга, Вівальді, Баха, Чайковського, Моцарта, П’яццолли, Кореллі, Сметани та інших композиторів.

Однією із програм, яку «Віртуози Львова» представили на європейських сценах була «4+4. Чотири пори року», у контексті якої звучали всесвітньовідомі «Пори року» Вівальді та «Пори року в Буенос-Айресі П’яццолли. В Україні цей проєкт «Віртуозів Львова» є одним із улюблених у публіки.

Оркестр також презентуватиме його на сцені Львівської національної філармонії 12 січня. Вперше до нього долучиться корейсько-американська скрипалька Еллі Сах – Лауреат першої премії у ІІ Міжнародному конкурсі скрипалів Олега Криси у Львові (2016).

Цей авторський проєкт вже традиційно, близько двадцяти років, «Віртуози Львова», презентують у період різдвяних свят «4+4».

Як зазначив незмінний керівник оркестру, дириґент, Сергій Бурко, «ідея цього проєкту дуже проста – початок року, оновлення, коло часу. Ну коли ще слухати вічну музику Вівальді? Але ми додаємо родзинку – «Пори року в Буенос-Айресі» Астора П’яццолли вдало контрастують з бароковою класикою, додають колориту. Пригадую, коли я привіз ноти з Польщі (дістати партитури на той час було непросто) і ми зіграли це вперше – був справжній фурор!»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *