ОСТАННІ НОВИНИ

Біля сихівського мосту хочуть збудувати нові житлові квартали

Наталя Дуляба

|

Територію біля сихівського мосту, де зараз переважно розташоване одно- та двоповерхове житло, планують розбудувати. Тут хочуть звести житлові квартали на 2-4 і навіть 9 поверхів. Про це йдеться у детальному плані території обмеженої просп. Червоної Калини,  вул. Рахівською, вул. Козловського, вул. Хуторівкою-проєктованою, передає кореспондент Львівському порталу.

 

Проєкт детального плану території (ДПТ) охоплює ділянку загальною площею 11 га. Вона знаходиться відразу біля сихівського мосту та нещодавно збудованим кільцем, що веде на вул. Хуторівку. Цю місцевість також називають Козельники.

Сьогодні на цій території здебільшого розташована садибна забудова, городи, господарські приміщення, кілька котеджів і багатоповерхових житлових будинків.

(Натисніть на зображення для збільшення)

«Загалом територія вимагає комплексної тактовної та продуманої реконструкції з демонтажем дисгармонійної і малоцінної забудови, реконструкції існуючої садибної житлової забудови та будівництвом нових кварталів житлової забудови з відповідною інженерно-транспортною інфраструктурою та благоустроєм», – вказазано у проєкті ДПТ.

Відтак тут пропонують збудувати нові житлові квартали змішаної поверховості та провести благоустрій. Для цього земельні ділянки, які призначені під садибну забудову, переведуть до малоповерхової (Ж-2) та багатоповерхової (Ж-5) житлової забудови.

Під нове житло передбачили більш ніж половину площі ДПТ – 4,5 га. Майбутні будинки будуть як окремо стоячі, так і зблоковані, їхня висота – від 2 до 4 поверхів, в окремих випадках – 9 поверхів. Площа будівель теж буде різною і становитиме від 200 до 3000 кв м.

У майбутніх кварталах зможуть жити 1200 нових мешканців. Для їхніх потреб планують облаштувати відкриті автостоянки. Також тут прокладуть нові дороги, облаштують прибудинкові зони для відпочинку і висадять дерева.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *