ОСТАННІ НОВИНИ

Магія свята у Львівській опері: репертуар на вікенд

Соломія Головіна

|

Львівський національний оперний театр запрошує мешканців та гостей міста завітати на постановки, які подвоять святковий різдвяний настрій. Опера «Попелюшка» та балет «Лускунчик» перенесуть у справжню казку і дорослих, і малечу. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської опери.

 

П’ятниця, 10 січня, – опера «Попелюшка» А. Спадавеккіа

В основі нашого музичного твору лежить добре відома казка «Попелюшка» – про працьовиту дівчинку, злу мачуху та її ледачих дочок – Колючку і Злючку. Добра повчальна історія продовжує радувати і дивувати маленьких і дорослих.

Дивовижний світ казки, граціозні танці артистів, дизайнерські костюми, декорації в стилі витинянки і приголомшлива музика композитора – це все чекає в надзвичайно красивій виставі.

Початок – о 12:00, квитки на оперу «Попелюшка».

П’ятниця, 10 січня,різдвяне дійство «З нами – Бог! Розумійте, народи…»

«З нами – Бог! Розумійте, народи…» – ці слова з церковного піснеспіву дали назву концертові, який поєднав українські колядки, різдвяні й новорічні пісні народів світу.

Хоровий спів у супроводі симфонічного оркестру, сольні виступи найкращих співаків хору; лаконічні, мовби вишиті з вибіленого на сонці полотна, костюми; ритмічне сценічне дійство – ось приваби цього вишуканого музичного дивертисменту, що підсилює новорічно-різдвяний настрій і зберігає його в пам’яті надовго.

Початок – о 18:00, квитки на різдвяне дійство «З нами – Бог! Розумійте, народи…».

Субота-неділя, 11-12 січня, – балет «Лускунчик» П. Чайковського

Історія про те, як дерев’яна лялька виявилася зачарованим принцом, який за допомогою доброї і самовідданої дівчинки Марі переміг злого Мишачого короля, – не просто красива казка. Це схвильована розповідь про той швидкоплинний час, коли на зміну безтурботному дитинству приходять світлий смуток юності, мрії про кохання і гармонію.

11 січня, початок – о 12:00, квитки на балет «Лускунчик».

12 січня, початок – о 12:00, квитки балет «Лускунчик».

Субота-неділя, 11-12 січня, – вистава «Директор театру» / «Ключ на бруківці»

Вистава складається з двох одноактних музичних комедій, – «Директор театру» В. А. Моцарта та «Ключ на бруківці, або Пригоди весільної ночі» Ж. Оффенбаха.

Так, зингшпіль «Директор театру» В.А. Моцарта – це віртуозні арії на межі вокальних трюків у поєднанні із розмовними діалогами. У зингшпілі не тільки співають, а й розмовляють (діалоги виконуватимуться українською мовою), тому перипетії сюжету будуть зрозумілі глядачеві. Власне цей твір привідкриває завісу того, що коїться в театрі: його інтриги, чутки та скандали. У основі сюжету – історія про імпресаріо-директора театру Франка, який влаштовує кастинг у свою нову трупу. Кожна співачка хоче бути примадонною, а співак – прем’єром, і для досягнення цієї мети і отримання високого гонорару, вони готові на все.

Далі в історію про театральне закулісся майстерно «вплели» сюжет оперети «Ключ на бруківці, або Пригоди весільної ночі» Ж.Оффенбаха. Місточком, який об’єднує два твори у одній виставі, є кастинг у театрі, в якому власне бере участь головний герой оперети Ж. Оффенбаха «Ключ на бруківці, або Пригоди весільної ночі» – гульвіса-композитор Флорестан. Флорестан приходить на кастинг, який проводить директор Франк у першій історії. Він пропонує до постановки свій твір про любовний трикутник, героєм якого є, зокрема, і він сам. Флорестан вигадує анекдотичну історію про пригоди молодого гульвіси, що, рятуючись втечею від розлюченого чоловіка своєї коханки, потрапляє в спальню Сюзанни, яка щойно вийшла заміж і чекає на прихід свого нареченого.

11 січня, початок – о 18:00, квитки на виставу «Директор театру» / «Ключ на бруківці».

12 січня, початок – о 18:00, квитки на виставу «Директор театру» / «Ключ на бруківці».

Неділя, 12 січня, – концерт «SOUTH SPACES»

«Надзвичайно талановитий музикант, який по справжньому розуміє як втримати увагу публіки до останньої ноти», − так характеризує Костянтина Товстуху відома піаністка сучасності Діна Йоффе.

Костянтин Товстуха належить до генерації найбільш перспективних та обдарованих українських молодих виконавців. У Дзеркальній залі Львівської Національної Опери піаніст презентує сольну програму, що охоплює чотирьохсотлітню історію фортепіанної музики.

Програма концерту:

Ж.Ф. Рамо – «Les tendres plaintes» («Ніжні скарги»)

Ф. Ліст – Трансцендентний етюд №10

А. Хачатурян – Токата

Ж. Зайдель – «AfrEtude 1»

В. Сильвестров – Багатель

Й. Гайдн – Соната №39 Ре мажор, Hob.XVI:24

С. Рахманінов – Музичний момент №5

М. Метнер – Трагічна соната Ор. 39

Р. Шуман – «Танці Давидсбюндлера» Ор. 6

А. Дютіє – Соната №1

Початок – о 15:00, квитки на концерт «SOUTH SPACES».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *