ОСТАННІ НОВИНИ

«Піккардійська Терція» презентує нову колядку й анонсує Різдвяний тур Україною

Ольга Денисяка

|

Прем’єрою маловідомої народної коляди «На святий вечір» гурт запрошує фанів на різдвяні концерти в рамках туру «Казка на білих лапах». Разом із «піккардійцями» співатимуть талановиті незрячі діти з усієї України. Про це Львівському порталу повідомили організатори.

 

«Спершу я думав, що це гуцульська коляда, аж потім виявилося, що її коріння – на Поліссі. Тож у мене вийшла поліська колядка із гуцульськими ритмами. У маленькому тексті – великий зміст: в 10-ти куплетах розказано все від народження до воскресіння Христа. І про колядників згадано та вдячних господарів, про українську родину. Ця колядка – дуже потужна, вона «працює» на наше коріння», – розповідає учасник «Піккардійської Терції», заслужений артист України Андрій Капраль.

Наживо нову колядку, а також десятки інших різдвяно-новорічних творів можна буде почути уже за лічені дні. 9-го січня з рідного міста «піккардійців» Львова, зі сцени Національного драматичного театру ім. М. Заньковецької, стартує Різдвяний тур «Казка на білих лапах», який охопить також Рівне (12 січня), Житомир (13 січня), Вінницю (14 січня), Дніпро (17 січня) та Київ (19 січня, Жовтневий палац).

Унікальністю цієї концертної програми є те, що разом із «піккардійцями» співатимуть талановиті незрячі діти з усієї України. «Казка на білих лапах» – таку назву має альбом, створений спільно «Піккардійською Терцією» та незрячими дітьми зі Львова та Дніпра, з Рівного та Миколаєва, з Івано-Франківська та Тернополя. Автором музики до усіх пісень з цієї унікальної збірки виступив один із «піккардійців» – Ярослав Нудик.

Фото: організатори

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *