ОСТАННІ НОВИНИ

Українці цьогоріч готові витратити на новорічний стіл менше, ніж у 2018 році

Вероніка Рой

|

Понад 65% українців проведуть цьогорічну новорічні ніч удома. Про це свідчать результати загальнонаціонального дослідження, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова.

 

«Новорічну ніч більшість українців (67%) проведуть удома, в колі сім’ї, ще 16,5% – в гостях у друзів чи родичів, 3% –  у громадському закладі чи на публічному святкуванні, 0,5% – «у колі» Інтернету, 2% – на самоті перед телевізором, 1% – у цікавій подорожі по Україні, 1% – за кордоном, 3% не святкуватимуть, а просто підуть спати, і ще 6% не вирішили, що їм робити», – зазначають соціологи.

Як показало дослідження, середня сума, яку  українці готові витратити на новорічний стіл, становить 1390 грн.

«Це дещо менше, ніж минулого року (1752 грн). Водночас 23% опитаних (як і торік)  відповіли, що у них на новорічний стіл немає грошей», – йдеться у повідомленні.

Крім цього, соціологи повідомляють, що у більшості громадян сподівання на наступний рік доволі оптимістичні.

«21% впевнений, що  наступний рік обов’язково буде кращим, ніж нинішній, ще 61% на це сподівається, 8% передбачають, що гіршого буде більше, і лише 1% впевнений, що наступний рік буде гірший», – мовиться у повідомленні дослудження.

Щодо подарунків, то, як і торік,  найбільше українці в Новому році хотіли б отримати здоров’я (49%), мир у країні (40%), лад у сім’ї, розуміння близьких (29%), гроші (24%), хорошу роботу (16%), успіхи дітей (12%). А взагалі не чекає жодних подарунків у Новому році  лише 1% населення.

Раніше повідомлялося, що вартість святкування Нового року в Україні зросла на 7% у порівнянні з 2018-м. Цьогоріч святковий стіл з алкоголем на чотири людини обійдеться в середньому у 1300 грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *