ОСТАННІ НОВИНИ

Рекордна кількість кажанів «приватизувала» для зимівлі львівський балкон

Наталя Дуляба

|

На одному зі львівських балконів виявили 1700 кажанів, які прилаштувались там для зимової сплячки. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив співробітник Інституту екології Карпат НАН України Андрій-Тарас Башта, передає Львівський портал.

За його словами, на одному з балконів у Львові виявили близько 1700 кажанів виду вечірниця дозірна. Ловити їх усіх довелось протягом чотирьох годин, однак після цього тварин випустили на волю.

«Це – безсумнівний рекорд як мінімум для України. На настійне прохання господарів мусив кажанів звідти забрати. Відповідно, під час збору і порахував – 1700 плюс кажанів, плюс-мінус 20. Процес пошуків і збору/ловлі тривав майже чотири години. Оскільки зараз у Львові тепло, кажани були випущені, тож подалися шукати нові місця для зимівлі», – написав науковець.

Зазначимо, що вечірницю дозірну у 2009 році включили у Червону книгу України, ці тварини мають природоохоронний статус вразливих.

Як і інші кажани вечірниця дозірна взимку впадає у сплячку. Зазвичай дупла для цього є занадто холодні, тому тварина шукає печери або штучні споруди, наприклад, горища та інші господарські приміщення.

Фото: Facebook Андрія-Тараса Башти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *