ОСТАННІ НОВИНИ

У обласному бюджеті заклали 3 мільйони на пільгові перевезення

Соломія Головіна

|

У бюджеті Львівщини на 2020 рік передбачено 3 млн грн на компенсацію за пільгові перевезення пасажирів залізницею та автомобільним транспортом. Про це під час позачергової сесії Львівської облради вчора, 5 грудня, повідомив директор департаменту фінансів Львівської ОДА Олег Демків, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«Обсяг фінансового ресурсу, який ми колись спрямовували на відшкодування пільгових перевезень складав понад 70 млн грн. Обласному бюджету не під силу витягнути на цей фінансовий ресурс з врахуванням зменшення трансфертів з державного бюджету», – зазначив він.

Відтак, за його словами, бюджетна комісія ЛОР прийняла рішення закласти у бюджеті загальний фінансовий ресурс у розмірі 3 млн грн: 1,5 млн грн – для відшкодування за пільговий проїзд залізницею, 1,5 млн грн – автотранспортом.

Нагадаємо, під час зустрічі з перевізниками в кінці 2018 року було вкотре погоджено перелік пільгових категорій, які їздитимуть безкоштовно. Відшкодування витрат перевізників у 2019 році мало здійснюватися за рахунок районних бюджетів, бюджетів ОТГ та міст обласного значення.

Також зауважимо, що вчора, 5 грудня, Львівська обласна рада погодила бюджет на наступний рік, який є меншим на 50% від бюджету 2019 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *