ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні – День Збройних Сил України. Програма заходів у Львові

Вероніка Рой

|

Сьогодні, 6 грудня, українці відзначають День Збройних Сил. Про це повідомляє Львівський портал.

 

Відзначається День ЗСУ щорічно 6 грудня – в день ухвалення 1991 року закону України «Про Збройні Сили України».

Урочистості супроводжуються церемонією покладання квітів до могили Невідомого солдата, божественною літургією. У війську проходять урочисті збори, церемонія вручення державних нагород та святковий концерт. Ввечері програма свята завершується святковим феєрверком у містах-героях та містах розташування керівних центрів українського війська.

Як повідомляє штаб Операції об’єднаних сил у Facebook, українська армія має найвищий рівень довіри населення з-поміж усіх державних інституцій та є гарантом суверенітету й незалежності України.

«До початку війни з РФ українська армія нараховувала 165 тисяч військових і цивільних службовців, понад 2,5 тисяч танків, бойових броньованих машин, близько 190 бойових і транспортних літаків, 80 вертольотів різних типів, а також 22 бойових кораблі. Сьогодні чисельність ЗСУ наближається до 250 тисяч осіб. До кінця 2019 року в ЗСУ має завершитись формування Командування військ зв’язку та кібербезпеки і Командування сил підтримки. За кількістю резервістів Україна посідає дев’яте місце у світі, випереджаючи навіть США. Більш потужний військовий резерв мають лише КНДР, Південна Корея, В’єтнам, Індія, Росія, Тайвань, Бразилія та Куба», – йдеться у повідомленні ООС.

Крім цього, на сьогодні, я зазначають у штабі, кількість учасників бойових дій на Донбасі перевищила число українців, які воювали в Афганістані.

Також, за даними ООС, у ЗСУ служить такий самий відсоток жінок, як і в арміях НАТО. Нині у війську – понад 27 тисяч жінок. Чисельність жінок-військовослужбовців офіцерського складу складає 3 767 осіб, 87 з них – у військовому званні «полковник».

Додамо, що сьогодні у Львові відбудеться низка заходів до Дня Збройних Сил України.

Зокрема, о 8:30 год. проведуть ритуал вшанування загиблих випускників Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного на Алеї Слави військового навчального закладу.

О 9:30 год. відбудеться покладання квітів та запалення лампадок на могилах борців за незалежність України на полі почесних поховань № 67 Личаківського кладовища, а також молитва за Героїв України. О 9:50 год. – покладання квітів та запалення лампадок до могил загиблих під час проведення антитерористичної операції на сході України на полі почесних поховань № 76 Личаківського кладовища. Проведення чину екуменічної панахиди.

У Гарнізонному храмі Петра і Павла (вул. Театральна, 11) об 11:00 год. проведуть Святкову літургію.

А в 12:15 год.  на площі перед Гарнізонним храмом Петра і Павла виступить військовий оркестр Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Фото: штаб ООС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *