ОСТАННІ НОВИНИ

Боксери Академії сухопутних військ перемогли на чемпіонаті ЗСУ

Вероніка Рой

|

На базі Національної академії сухопутних військ впродовж трьох днів відбувся чемпіонат Збройних Сил України серед видів та окремих родів військ, а також вищих військових навчальних закладів, де змагалися кращі військові боксери. Академія сухопутних військ зуміла на перемогти на цьому турнірі. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі військового навчального закладу.

 

Варто зазначити, що це масштабне спортивне дійство проводиться вперше за понад десять років, а участь у ньому взяли понад сто учасників, серед яких майстер спорту міжнародного класу, дюжина майстрів та 38 кандидатів у майстри спорту України. Всі вони були розділені на тринадцять команд: вісім представляли військові виші, решта – види та окремі роди військ. Суддівство же забезпечували п’ятеро суддів міжнародної категорії, а також  п’ять суддів національної категорії.

Після урочистої церемонії відкриття змагань, боксери приступили до проведення поєдинків.

«Я щиро переконаний, що завдяки цим хлопцям, які боксували на ринзі, ми неодноразово почуємо Гімн нашої країни на честь їхніх перемог у змаганнях найвищого рівня», – поділився своїми враженнями після одного з боїв  головний суддя змагань майстер спорту з боксу, призер чемпіонату світу серед військовослужбовців Володимир Кладько.

А чемпіон ЗС України серед ВВНЗ курсант  Володимир Дяк після поєдинку за перше місце розповів: «Суперник у фінальному бою був гідний. Але я намагаюся ніколи недооцінювати свого візаві, і готуюсь до поєдинку дуже ретельно. І тепер пишаюся тим, що приніс свій внесок у скарбничку загальнокомандної перемоги»

Загалом, за підсумками змагань серед видів та окремих родів військ, третє місце вибороли військовослужбовці десантно-штурмових військ, другими стали представники Сил спеціальних операцій, а переможцями турніру – представники Сухопутних військ ЗС України.

Поміж військовими навчальними закладами третю сходинку п’єдесталу пошани посіли вихованці Харківського Національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба, другими стали військовослужбовці Військової академії (місто Одеса). А заслужену перемогу здобули боксери Національної академії сухопутних військ.

Переможців та призерів змагань особисто нагородив начальник Генерального штабу — Головнокомандувач ЗС України генерал-лейтенант Руслан Хомчак. Також з успішним виступом на чемпіонаті своїх підлеглих привітали командувачі окремих видів та родів військ.

«Завдяки зусиллям керівництва навчального закладу, надзвичайно кваліфікованої суддівської колегії, яку забезпечила федерація боксу України, змагання пройшли на високому рівні. І ми надзвичайно пишаємося тим, що наша команда справді у запеклій боротьбі виборола перше загальнокомандне місце серед вищих навчальних закладів Міністерства оборони. У складі нашої збірної четверо боксерів під час навчання у виші виконали  норматив кандидата у майстри спорту України, ще один став майстром», – зазначає начальник кафедри спеціальної фізичної підготовки і спорту полковник Сергій Романчук.

Фото: Академія сухопутних військ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *