ОСТАННІ НОВИНИ

ДБР прийшло з обшуком до Марусі Звіробій

Вероніка Рой

|

Сьогодні вранці детективи Державного бюро розслідувань прийшли з обшуком до помешкання відомої волонтерки Марусі Звіробій. Відповідне відео Маруся Звіробій виклала на своїй сторінці у Facebook.

 

Працівники ДБР погрожували виламати двері, якщо волонтерка їх не відчинить. На що вона попросила зачекати, оскільки хоче зв’язатися із своїм адвокатом. Пізніше Звіробій таки  впустила детективів Державного бюро розслідувань у помешкання.

Представник ДБР, який представився Ігорем Ковизою, заявив, що обшук проходить на підставі ухвали суду. Та зазначив, що для забезпечення безпеки присутні оперативні співробітники СБУ та представники спецпідрозділу «Альфа». Перед початком обшуків детективи ДБР вилучили у  Звіробій вилучили мобільний телефон. Відтак пряма трансляця була перервана.

У Державному бюро розслідувань Радіо Свобода підтвердили факт обшуку, але відмовилися повідомити подробиці. Також у ДБР відмовилися уточнити, чи відбудеться аналогічний обшук у депутатки Верховної Ради Софії Федини, пославшись на таємницю слідства.

Нагадаємо, 26 жовтня, президент Володимир Зеленський перебував у с.Золоте-4, де добровольці та ветерани виступали проти відведення українських військ. Спілкування із добровольцями виявилось дуже емоційним. Під час розмови з одним із чоловіків Зеленський заявив: «Я прийшов тобі сказав, ви зброю відведіть. Ти мені переводиш стрілки. Ти мені взагалі не можеш ніякі ультиматуми озвучувати. …  Я – президент цієї країни. Мені 42-й рік. Я ж не лох якийсь».

У цей же день, народна депутатка «Євросолідарності» Софія Федина та волонтерка Маруся Звіробій, коментуючи висловлювання Зеленського, наголошували на неприпустимості такої поведінки президента, звинувачували його у спробі капітуляції перед агресором та припускали, що може статися із Зеленським на передовій.

Нещодавно слідчі Держбюро розслідувань скерували до Генпрокуратури України проєкт повідомлення про підозру у погрозі вбивством щодо Президента України чинній народній депутатці України від Львівщини Софії Федині.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *