Погрози Зеленському від нардепки Федини: ДБР скерувало підозру у Генпрокуратуру

Наталя Дуляба

|

Слідчі Держбюро розслідувань скерували до Генпрокуратури України проєкт повідомлення про підозру у погрозі вбивством щодо Президента України чинній народній депутатці України від Львівщини Софії Федині. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі ДБР.

 

Також слідчі направили у прокуратуру проєкт подання до Верховної Ради України про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності Софії Федини.

За фактом погрози вбивства Президенту України відкрито кримінальне провадження  за ч. 1 ст. 346  Кримінального кодексу України.

Як попередньо встановили у ДБР, 26 жовтня народна депутатка Софія Федина, перебуваючи у Львові, та волонтерка Маруся Звіробій проводили онлайн-трансляцію на YouTube та у Facebook, під час якої висловлювали погрози вбивством, адресовані Президенту України Володимиру Зеленському, пов’язані з його державною діяльністю.

У той же день, 26 жовтня, президент Володимир Зеленський перебував у с.Золоте-4, де добровольці та ветерани виступали проти відведення українських військ. Спілкування із добровольцями виявилось дуже емоційним. Під час розмови з одним із чоловіків Зеленський заявив: «Я прийшов тобі сказав, ви зброю відведіть. Ти мені переводиш стрілки. Ти мені взагалі не можеш ніякі ультиматуми озвучувати. …  Я – президент цієї країни. Мені 42-й рік. Я ж не лох якийсь».

Коментуючи висловлювання Зеленського народна депутатка «Євросолідарності» Софія Федина та волонтерка Маруся Звіробій, наголошували на неприпустимості такої поведінки президента, звинувачували його у спробі капітуляції перед агресором та припускали, що може статися із Зеленським на передовій.

«Там ненароком може взірватися граната, а ще там обстріли бувають… Було би найкрасивіше, щоб це все сталося під час московського обстрілу, коли дехто в білій чи голубій сорочечці припреться на передову», – казала, зокрема, Федина.

Зазначимо, що 35-річна Софія Федина на позачергових парламентських виборах пройшла у Верховну Раду України від «Європейської Солідарності». Вона була у партійному списку під номером 5.

Федина у Львові є давно відомою як співачка та громадська активістка. Під час Революції Гідності була ведучою на львівському Євромайдані, згодом – волонтеркою АТО.

Наприкінці 2018 року V президент України Петро Порошенко нагородив Софію Федину орденом Княгині Ольги ІІІ ступеня за «значний особистий внесок у розвиток національної культури, плідну громадську діяльність та високий професіоналізм».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *