ОСТАННІ НОВИНИ

Гончарук підписав угоду про будівництво північної об’їзної Львова

Вероніка Рой

|

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук підписав угоду про будівництво північної ділянки об’їзної дороги навколо Львова. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

 

Також прем’єр підписав угоду про реконструкцію траси Київ-Одеса у Черкаській, Миколаївській та Одеській областях

«Повертаємось із Лондона з двома важливими документами на 900 млн євро на будівництво та реконструкцію доріг. А це 340 кілометрів у п‘яти областях. Підписав сьогодні Фінансову угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком та Меморандум про порозуміння між Урядом та ЄБРР щодо спільної реалізації проєкту. Обидва документи на суму по 450 млн євро — загалом 900 млн євро! На що конкретно підуть гроші? На реконструкцію траси Київ-Одеса у Черкаській, Миколаївській та Одеській областях, а також будівництва північної ділянки об’їзної дороги навколо Львова», – мовиться у повідомленні прем’єр-міністра.

Зазначимо, на спорудження північної об’їзної міста виділять 80 мільйонів євро. Позику ЄІБ надасть терміном на 15 років, тобто виплатити її доведеться до 2035 року. Кредитна угода почне діяти у 2021 році.

Північна об’їзна дорога матиме довжину близько 22 км, в кожному напрямку буде по дві смуги. Новий шлях з’єднає трасу М-06 Київ — Чоп із трьома дорогами державного значення, які ведуть від Львова до кордону з Польщею.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *