ОСТАННІ НОВИНИ

Чеському перевізнику Leo Express дозволили здійснювати рейси з Праги до Медики

Вероніка Рой

|

Польща дозволила приватному чеському залізничному оператору Leo Express запустити регулярні рейси з Праги до станції Медика на польсько-українському кордоні. Про це повідомили у Rynek kolejowy, передає Громадське.

 

Адміністрація залізничного транспорту Польщі дає дозвіл Leo Express з 11 грудня цього року обслуговувати маршрут Прага-Медика.

Дозвіл компанії видали на п’ять років — до 10 грудня 2024 року. Він передбачає можливість виконання рейсів чотирьох пар поїздів щодня.

На території Польщі потяги зможуть зупинятися в 17 пунктах, зокрема у Катовіце, Кракові, Тарнові, Жешуві та Пшемишлі.

Зазначимо, перевізник LЕО Ехpress заявив, що намір здійснювати перевезення з Праги до Медики ще у січні 2019 року. У заяві перевізник вказував, що основною метою запропонованих пасажирських послуг є доповнення існуючої транспортної пропозиції на маршруті Прага – Львів.

Leo Express — чеська транспортна компанія зі штаб-квартирою в Празі, що здійснює міжміські та міжнародні пасажирські залізничні та автомобільні перевезення. З 2012 року здійснює залізничні пасажирські перевезення на міжміських залізничних лініях Чехії.

За планом, представленим Leo Express, поїзди вирушатимуть з Праги в 08:09, 10:09, 12:09 і 16:09, і прибуватимуть до Кракова через 6 годин 40 хвилин, а до Перемишля – ще черз 2 години 41 хвилину. А до кінцевої станції (державний кордон – Мостиська) прибуватимуть ще за 34 хвилини. У зворотньому напрямку потяг їздитиме в 23:16, 01:38, 6:38 і 09:38.

Як йдеться у повідомленні, загалом поїздка становитиме 9 годин 45 хвилин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *