ОСТАННІ НОВИНИ

Міжнародний конкурс оперних співаків у Львові: завтра відбудеться гала-концерт і нагородження

Соломія Головіна

|

У Львівській національній опері завтра, 22 листопада, відбудеться урочисте закриття п’ятого Міжнародного конкурсу оперних співаків імені Соломії Крушельницької, а також нагородження переможців та святковий гала-концерт. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі театру.

 

Урочистості розпочнуться у Львівській опері завтра о 18:00 год. На гала-концерті співатимуть переможці конкурсу, а також запрошений соліст – відомий український оперний співак, бас Тарас Штонда, який став лауреатом третього Конкурсу імені Соломії Крушельницької у 2003 році. Із вітальними словами виступлять члени журі, представники Міністерства культури, молоді і спорту, Львівської обласної та міської влади, а також дирекція Львівської національної опери.

За головні нагороди конкурсу змагаються десятеро конкурсантів, які пройшли до 3 туру конкурсу. Головна нагорода – гран-прі становить 10 000 доларів, також будуть присуджуватися окремо для співаків та співачок – 1-а (5 000 доларів), 2-а (4 000 доларів), 3-я (3 000 доларів), 4-а (1 000 доларів) премії.

Впродовж 19-21 листопада глядачі, що завітали на конкурсні прослуховування 3 туру, можуть проголосували за свого фаворита. За результатами голосування буде присуджено Приз глядацьких симпатій.

Нагадаємо, що 10 фіналістів, які пройшли у 3-ій тур, впродовж 19-21 листопада беруть участь у виставах театру, однак, виконуються фрагменти опер, окремі дії повторюються кілька разів із різними солістами-учасниками конкурсу.

Запрошуємо слухачів безкоштовно відвідати конкурсні прослуховування! Початок о 18:00. Онлайн трансляція Конкуру доступна на каналі Львівської національної опери: https://www.youtube.com/user/OperaLviv/featured.

Довідка:

V Міжнародний конкурс оперних співаків імені Соломії Крушельницької триває у Львівській національній опері впродовж 12-22 листопада 2019 року. Конкурс, засновником якого є Міністерство культури України, проводиться Львівською національною оперою у співпраці з Національною Всеукраїнською Музичною Спілкою. Цього року він відбувається вже вп’яте: вперше заснований 1991 році, проводився з перервами, востаннє – ще у 2009-му.

Цього року в Конкурсі взяли участь 41 учасник із України, Польщі, Вірменії, Білорусі та Угорщини.

Фото: Львівська опера

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *