ОСТАННІ НОВИНИ

Проти сміттєзвалища поруч із лікувальним курортом. Під стінами ЛОР влаштували пікет

Соломія Головіна

|

Мешканці селища міського типу Великий Любінь і довколишніх населених пунктів сьогодні, 19 листопада, вийшли на пікет під стіни Львівської обласної ради з вимогою не допустити облаштування сміттєвого полігону поруч із одним з найстаріших в Європі бальнеологічних і кардіологічних санаторіїв. Про це з місця події повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Люди тримали в руках плакати з написами: «Ні – сміттєзвалищу», «Крик душі! Поріччя проти забудови сміттєпереробного заводу та полігону ТПВ», «Містки, Малинівка проти сміттєзвалища».

«Наша вимога – ми катастрофічно проти полігону, тому що Великий Любінь – це курортна зона, не можна облаштовувати в цьому місці полігон», – наголосила мешканка села Містки Марія Арден.

Нагадаємо, 29 жовтня, під час сесії ЛОР, депутат Львівської обласної ради Володимир Ременяк наголосив на неприпустимості облаштування полігону ТПВ поруч із Великим Любінем.

Історію про те, як під курортним Великим Любінем, який славиться цілющими водами та грязями, хочуть спорудити сміттєзвалище на 41 гектар читайте тут: «Курорт на смітті».

Як усі курортні міста Львівщини позбавили статусу «курортних» і чим це загрожує читайте ТУТ.

Фото: Львівський портал, Василь Журавель

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *