ОСТАННІ НОВИНИ

Облрада продасть будівлю Дитячого кардіоревматологічного санаторію на Коновальця

Соломія Головіна

|

Львівська обласна рада сьогодні, 19 листопада, прийняла рішення реорганізувати Комунальний дитячий кардіоревматологічний санаторій на вулиці Коновальця у Львові шляхом приєднання до обласної дитячої клінічної лікарні «Охматдит». Про це з сесійної зали передає кореспондент Львівського порталу.

 

Як запевнила директор департаменту охорони здоров‘я ЛОДА Ірина Микичак, всі працівники санаторію будуть переведені в «Охматдит» зі збереженням їхніх посад.

«Кардіоревматологічний санаторій із потужністю 55 ліжок протягом багатьох років працював як дитсадок санаторного типу, маючи статус лікувального закладу. Із жовтня 2017 року через відсутність пацієнтів робота санаторію була призупинена і працівники були переведені у вимушений простій… Станом на зараз в санаторії працює 16 осіб, з них 30 відсотків працівників роблять на неповну зайнятість. Таким чином ми фактично виплачуємо 2/3 зарплати установі, яка фактично не здійснює жодної лікувальної роботи», – пояснила посадовець.

Вивільне внаслідок реорганізації приміщення санаторію на вулиці Коновальця збираються виставити на продаж шляхом аукціону, а кошти спрямувати на потреби медичної галузі.

Нагадаємо, облрада ще в 2017 пропонувала реорганізувати комунальний дитячий кардіоревматологічний санаторій шляхом приєднання його до обласної дитячої клінічної лікарні «ОХМАТДИТ», але ця лікарня від нього відмовилась.

Тож санаторій продовжували утримувати за бюджетні кошти, а це 3,5 млн гривень на рік.  А облрада все ніяк не могла вирішити реорганізувати його чи продати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *