ОСТАННІ НОВИНИ

На перехресті Пасічної – Медової Печери нанесуть незвичну дорожню розмітку-«вафельницю»

Наталя Дуляба

|

На перехресті вулиць Пасічної – Медової Печери нанесуть нову розмітку, яка візуально нагадує вафельницю або коробку. Таким чином у мерії хочуть боротися із водіями, які поспішно виїжджають на перехрестя і створюють затори. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

 

Рішення про нанесення незвичної розмітки-«вафельниці» на перехресті вулиць Пасічної – Медової Печери нещодавно прийняла міська  комісія з безпеки дорожнього руху. Вона затверджена Правилами дорожнього руху і має допомогти у боротьбі з заторами.

«Розмітка «коробка» забороняє паркування у певних місцях, також дозволяє краще виявляти порушення щодо несанкціонованого виїзду авто на перехрестя, через що утворюються затори. Тому разом з розміткою мають бути встановлені камери спостереження, щоб фіксувати ці порушення», – розповів провідний спеціаліст відділу паркування міського управління транспорту Володимир Харчихін.

За його словами, нову розмітку на перехресті вулиць Пасічної – Медової Печери нанесуть вже з наступного року, коли буде гарна погода.

Зазначимо, що коробка або вафельниця – один із видів дорожньої розмітки, розроблений для запобігання заторів і великих скупчень транспорту на перехрестях. Зазвичай коробка – це сукупність діагональних перехрещених ліній, обмежена прямокутним або квадратним контуром.

Призначення розмітки полягає в тому, щоб водії не виїжджали на марковане перехрестя та не блокували проїзд, якщо не зможуть проїхати далі та залишаться на самому перехресті.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *