ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщину завезли імпортних товарів на 80 мільярдів гривень

Наталя Дуляба

|

За десять місяців 2019 року на Львівщині митники оформили імпортних товарів майже на 80 млрд грн, тоді як експортних – на 37 млрд грн. Про це Львівському порталу повідомили у ДФС Львівщини.

 

Станом на жовтень із початку 2019 року львівські митники оформили зовнішньоторговельних операцій суб’єктів господарської діяльності на майже 117 млрд грн.

Близько 80 млрд грн із цієї суми становив імпорт товарів, а експорт – майже 37 млрд грн. Відповідно, в обсязі зовнішнього товарообміну Львівщини імпорт становить 68%, а експорт – 32%.

Товари на Львівщину найбільше завозили з Польщі – 37,6%, Німеччини – 19,6% та Італії – 4%. Серед основних імпортних товарів були вживані речі, легкові автомобілі і проводи ізольовані.

Натомість експорт товарів із області здійснювали у Польщу (32,1%), Німеччину (16%) і Чехію (9,3 %). У переліку головних товарів, які найчастіше вивозили за кордон, опинились проводи ізольовані, меблі для сидіння, інші меблі та їхні частини.

Загалом із початку 2019 року зовнішньоекономічну діяльність на території Львівської області здійснювали понад 5 000 суб’єктів господарювання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *