ОСТАННІ НОВИНИ

З Домініканського собору викрали мідні водостічні труби

|

Цієї неділі, 3 листопада, з хорів храму було викрадено 14 водостічних труб (колін), призначених для ремонту. Підрядна організація ПП «Володар Маркет», яка виконує ці ремонтні роботи на замовлення управління охорони історичного середовища, скерувала заяву в поліцію. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

У храмі Пресвятої Євхаристії (Домініканський собор) тривають ремонтно-реставраційні роботи. Ремонтом передбачена заміна частини даху, реставрація вікон, облаштування водовідведення. Загальна вартість робіт – 9 млн. грн.

«Тут передбачено влаштування водовідведення з мідних труб і мідних колін. І це стало спокусою для когось – викрасти коліна з місця їх збереження. Коліна привезли минулої п’ятниці, і з міркувань безпеки тримали в коробках не в храмі, а на другому ярусі – на сходах на хори. Проте в неділю, після вечірньої служби, камери спостереження зафіксували, як один чоловік тричі зайшов у храм і виніс коробки», – розповіла начальниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко.

Мешканців, які могли бути свідками, як у неділю ввечері з храму Пресвятої Євхаристії чоловік виносив коробки, просять звертатись на Гарячу лінію міста або ж у поліцію.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *