ОСТАННІ НОВИНИ

З лютого наступного року в Україні відключать таксофони

Ольга Денисяка

|

«Укртелеком» з 1 лютого 2020 року припинить надання послуг фіксованого телефонного зв’язку, що здійснюється з таксофонів. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі компанії.

 

«Розвиток різних каналів комунікацій призвів до зменшення попиту на колись затребувані послуги таксофонів… Укртелеком прийняв рішення про припинення з 01.02.2020 року надання послуг фіксованого телефонного зв’язку, що надаються з таксофонів», – йдеться в повідомленні.

У компанії зазначили, що обладнання, яке використовується на таксофонній мережі, фізично і морально застаріло, і взагалі не виробляється в Україні, а також це викликає складнощі з експлуатацією. А протягом останніх років послуга телефонного зв’язку, наданої з таксофонів, є збитковою.

«Якщо, наприклад, у 2017 році щомісяця було близько 900 тисяч хвилин розмов з допомогою таксофонів, то вже у 2019 році – менше 380 тисяч хвилин. Це в рази менше, що цілком зрозуміло. Адже, через доступність сучасних послуг (мобільний зв’язок, комунікатори, менеджери та інше), послуги таксофони втратили соціальну значимість», – додали в компанії.

Повідомляється, що оператор зосередився на модернізації та розвитку телекомунікаційної інфраструктури, щоб надавати клієнтам сучасні послуги, зокрема, оптичного інтернету.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *