ОСТАННІ НОВИНИ

Киянин довів, що до викрадення авто в Україні причетні поліцейські

Андрій Котенський

|

Поліція «кришує» викрадення авто в Україні? Киянин Максим Шкварко навів беззаперечні докази того, що харківські поліцейські їздять на вкраденому в нього автомобілі Mazda 6. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив сам власник поцупленої автівки Максим Шкварко, передає Львівський портал.

 

Як розповідає чоловік, історія викрадення його автівки, яку не повернули досі, розпочалася 30 червня 2019 року. Коли машину можна було розшукати «за гарячими слідами», увесь процес дивним чином зірвали самі ж правоохоронці.

«Як законослухняний громадянин я подзвонив 102 у надії, що якщо викрали щойно, то є «План перехоплення», «патрульні поліцейські», «слідчі», «прокурори», «опери»… Лише через два місяці я усвідомив, що це все існує в Україні лише умовно… Наряд поліції приїхав швидко. На місці я дізнався, що машина 4 хвилини тому проїхала «Рубіж» і була помічена на виїзді з Києва в бік Броварів, просив правоохоронців відправити пару авто в сторону Броварів і Княжичів, адже машина тільки-но проїхала колишній пост Київ – Бровари. Пояснював, що не було сенсу стояти на місці викрадення, я б їхав за ними слідом на іншій машині, але наряд мене зупинив. Мовляв, не можна, «ми повинні взяти у вас свідчення». І почалося затягування часу: що ти робив, з ким був, коли ставив авто, бачив чи не бачив, як викрадали. На стандартний пакет запитань, втратили 3-4 години дорогоцінного часу, а тим часом викрадачі на авто вже були в Переяславі», – пише Максим Шкварко.

Після кількагодинного оформлення факту крадіжки, власник кинувся на пошуки свого авто самостійно. Прочісування територій неподалік, пости у соцмережі, залучення друзів та знайомих правоохоронців не дали результату. За словами Максима Шварка, у весь цей час поліція не зробила фактично нічого, але він не припиняв пошуків і лише за певний час автомобіль виринув у закритій групі, де продають крадені автомобілі.

«Тоді я ще не знав, що саме «правоохоронці» у мене викрали авто! Тоді я не знав, що всі вони є тими, хто «кришує» викрадення і весь кримінал в Україні! Не знав, що всі, хто «шукає» моє авто, є фактично тими, хто у мене його викрав! Дуже сподіваюся, що мої друзі в правоохоронних органах не мають до цього ніякого стосунку», – додає Максим Шкварко.

Заявник зв’язався з продавцем його Mazda 6 у групі викрадених авто, був готовий викупити свою машину вартістю 20 000 доларів у викрадачів за обумовлені 6 500 доларів. Але справа останньої миті зірвалася. Як законослухняний громадянин Максим все ж намагався скоординувати свої дії із правоохоронцями, але…

У чоловіка залишилася зачіпка – машину фотографували на фоні житлового комплексу, який вдалося розшукати через 10 днів у Харкові. А все тому, що на опублікованих фото від «продавця» вдалося ідентифікувати нові реєстраційні номера із Харківської області.

Розгадуючи справу, Максим Шкварко оприлюднює шокуючу інформацію про те, що на його авто у Харкові їздять поліцейські.

«Мої знайомі з СБУ повідомили, що знають, хто на ній їздить – Герасимов Віталій Сергійович – оперуповноважений Фрунзівського РВ УМВС, зараз він йде на посаду начальника карного розшуку області… А також Герасимов Артем Сергійович – слідчий Індустріального РВ УМВС. Рідні брати-поліціянти… І знаєте, що при зустрічі повідомив Віталій Герасимов? Що «взяв авто в одного товариша, номер його у записнику, а сам записник – втрачено… Думаєте після цього у нього проблеми на роботі? Ні. Віталій Герасимов не під вартою, а просто переведений в інший відділок поліції… До слова, їхній батько – колишній начальник управління по боротьбі з економічною злочинністю», – йдеться у повідомленні Максима Шкварка.

Як крадене авто киянина опинилось у братів-поліціянтів із Харкова також поцікавилися журналісти ТСН.Тиждень.

За їхніми даними, у харківській поліції теж вирішили розібратись та розпочати службову перевірку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *