ОСТАННІ НОВИНИ

Мальський каже, що працює над тим, щоб «примагнітити» увагу держави до замків Львівщини

Соломія Головіна

|

Голова Львівської ОДА Маркіян Мальський переконаний, що замки Львівщини мають стати магнітом для туристів. Він зазначив, що працює з президентом України Володимиром Зеленським над тим, щоб держава приділила більше уваги замковому питанню. Про це він повідомив під час відкритого інтерв’ю, організованого Тvoemisto.tv, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«З президентом України Володимиром Зеленським ми обговорювали те, щоб замки Львівщини були одним з таких магнітів, які притягуватимуть увагу. На території j,kfcns зосереджено 70% усіх об’єктів спадщини ЮНЕСКО і ми працюємо з главою держави над тим, щоб держава звернула більше уваги на замки», – зазначив він.

Також Маркіян Мальський повідомив, що ініціював створення у Львівській ОДА відповідного управління, яке займатиметься охороною культурної спадщини:

«Що стосується стратегії замків Львівщини та об’єктів культурної спадщини, то мною перш за все ініційоване створення окремого управління, тому що воно було ліквідоване. Можу констатувати те, що основними напрямками охорони об’єктів культурної спадщини адміністрація не займалася достатньо довгий період часу. Зараз я запустив процес відновлення такого управління».

Окрім цього, керівник області зазначив, що на Львівщині є багато готельних комплексів, житла у приватному секторі, і, за його словами, «станом на сьогодні туристи із будь-яким рівнем середнього чеку можуть щось для себе тут знайти».

«Але тут є низка моментів: турист не може чекати довго на кордоні, таксист з аеропорту не може дурити іноземця, що проїзд в центр коштує 700 грн. Над цими речами ми постійно працюємо», – додав він.

За його словами, загалом у каталозі об’єктів культурної спадщини Львівщини є близько 8500 позицій, і, безумовно, їх всіх не вдасться відновити одночасно.

«Я не прихильник розпорошення, потрібно взятися за один-два-три великих об’єкти та довести їх до порядку. Президентом України, як я вже згадував, буде ініційовано проєкт підтримки таких магнітів у кожній області, я наполягаю на тому, щоб для Львівщини це були замки», – зауважив голова ЛОДА.

Також Маркіян Мальський поінформував, що ЛОДА працює з Офісом президента над замковим питанням.

«Конкретно розробленої стратегії ще нема, ми поки опрацьовуємо самі документи з Офісом президента. Є окремо визначена людина, з якою я постійно спілкуюся. Думаю, є логіка у тому, щоб там, де вже є добре розвинуті замки, продовжувати лінії туристичних маршрутів, зокрема, мова йде про Олеський, Підгорецький замки…».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *