ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині визначили мережу лікарень інтенсивного лікування. Перелік

Вероніка Рой

|

Львівська область стала першим регіоном в Україні, який визначилася із мережею багатопрофільних лікарень інтенсивного лікування (БЛІЛ). Вони мають надавати медичні послуги цілодобово та мати спеціалістів та обладнання для роботи в такому режимі. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Міністерства охорони здоров’я.

 

Згідно із повідомленням, цього тижня на щоквартальному засіданні Госпітальної ради Львівського госпітального округу учасники майже одноголосно схвалили пропозицію Департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації щодо спроможної мережі багатопрофільних лікарень інтенсивного лікування. Вибір медзакладів відбувся за єдиного підходу до всієї мережі закладів охорони здоров’я, розробленого у співпраці з Проєктом USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я».

«Наш департамент тісно співпрацює з командою USAID в Україні в реалізації реформи охорони здоров’я. В області у 2018 році створено єдиний госпітальний округ. Застосування методології Проєкту USAID для планування мережі БЛІЛ в масштабі цілої області дає нам можливість системного підходу з урахуванням стратегічних цілей та можливих ризиків для всього регіону. Завдяки спільній конструктивній роботі членів госпітальної ради, команд департаменту і Проєкту USAID ми досягли порозуміння та затвердили спроможну мережу з 9-ти БЛІЛ Львівської області», – зазначила голова госпітальної ради, директор департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Ірина Микичак.

Наступним кроком Львівської області стане затвердження рішення госпітальної ради розпорядженням голови обласної державної адміністрації.

Як інформують львівські ЗМІ з посиланням на Ірину Микичак, у перелік дев’яти лікарень інтенсивного лікування, які визначені на Львівщині, увійшли:

  1. Львівська міська лікарня швидкої допомоги – лікарня інтенсивного лікування II рівня;
  2. Львівська обласна лікарня – ЛІЛ II рівня;
  3. Львівська міська лікарня №8 – ЛІЛ II рівня;
  4. Буська ЦРЛ – ЛІЛ І рівня;
  5. Червоноградська міська лікарня – ЛІЛ II рівня;
  6. Дрогобицька міська лікарня №1 – ЛІЛ II рівня;
  7. Самбірська ЦРЛ – ЛІЛ І рівня;
  8. Стрийська ЦРЛ – ЛІЛ І рівня;
  9. Новояворівська лікарня – ЛІЛ І рівня.

Вимоги до БЛІЛ першого та другого рівнів затвердженні наказом МОЗ України № 1881.

Згідно із наказом, БЛІЛ першого рівня забезпечує надання медичної допомоги у стаціонарних умовах за такими лікарськими спеціальностями: акушерство і гінекологія, анестезіологія,  медицина невідкладних станів, неврологія, ортопедія і травматологія, патологічна анатомія, педіатрія, терапія, трансфузіологія, хірургія. А також діагностику стану пацієнта за такими лікарськими спеціальностями: ендоскопія, клінічна лабораторна діагностика, клінічна імунологія, клінічна біохімія, рентгенологія, ультразвукова діагностика.

БЛІЛ другого рівня забезпечує надання медичної допомоги у стаціонарних умовах за такими лікарськими спеціальностями: лікарськими спеціальностями: акушерство і гінекологія, анестезіологія, гастроентерологія, гематологія, дитяча хірургія, ендокринологія, інфекційні хвороби, кардіологія, комбустіологія, медицина невідкладних станів, неврологія, нейрохірургія, неонатологія, нефрологія, ортопедія і травматологія, отоларингологія, офтальмологія, патологічна анатомія, педіатрія, проктологія, психіатрія, пульмонологія, ревматологія, судинна хірургія, терапія, трансфузіологія, урологія, хірургічна стоматологія, хірургія. Та забезпечує діагностику стану пацієнта за такими лікарськими спеціальностями: ендоскопія, клінічна лабораторна діагностика, клінічна імунологія, клінічна біохімія, рентгенологія, ультразвукова діагностика, функціональна діагностика.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *