ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські курсанти тріумфували на чемпіонату ЗС України зі швидкісної стрільби

Андрій Котенський

|

Команда Національної академії сухопутних військ стала тріумфатором чемпіонату ЗС України зі швидкісної стрільби серед вищих військових навчальних закладів. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Національної академії СВ.

 

Відбулась першість у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії. Участь у ній взяли 8 команд зі всіх військових вишів нашої країни, по 8 учасників у кожній.

Офіцери та курсанти змагалися у влучності, уражаючи спеціальні мішені з пістолета Макарова та автомата АК-74. Судді оцінювали учасників змагання за швидкістю виконання стрільб та точністю влучання у мішені.

На кожне виконання вправи з пістолета учасникам дається по три магазини з 5 набоями у кожному. Вони повинні влучити у три мішені, визначені Міжнародною конфедерацією практичної стрільби, що розташовані на відстані 15, 10 та 5 метрів. Для стрільби з автомата вони отримують три магазини з 10 набоями у кожному. Мішені розташовані на відстані 20, 10 та 5 метрів. Влучання рахуються за ураженнями трьох зон, відмічених на мішені. Так, за ураження центральної зони «А» час не додається, у разі ж влучання у зони «С» та «D» до загального часу виконання вправи стрільця додають по 1 та 3 секунди відповідно. Якщо ж військовослужбовець не влучить у жодну із зон, додається 10 штрафних секунд за кожен промах.

За результатами виконання вправ стрільб з пістолета, кращими стали учасники команди з Харківського національного університету Повітряних сил ім. Івана Кожедуба. Другими у цій номінації стали стрільці з Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, які також були кращими у стрільбі з автомата та посіли перше загальнокомандне місце.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *