ОСТАННІ НОВИНИ

На Сокальщині горіла шахта «Степова»

Наталя Дуляба

|

В понеділок, 14 жовтня, у селі Глухів Сокальського району виникла пожежа на шахті «Степова» держпідприємства «Львіввугілля». Про це Львівському порталу повідомили у департаменті цивільного захисту населення Львівської ОДА.

 

Займання виникло о 15:19 год. у тупиковій частині 1-го східного контейнерного штреку на глибині 550 м. На момент виникнення пожежі на цій ділянці шахти людей не було, натомість на сусідній ділянці працювали 13 гірників.

Через годину, о 16:10 год., гірничо-рятувальний загін почав гасити вогонь. Ще через годину, о 17:10 год., 13 людей, що працювали на ділянці поруч, підняли на поверхню.

Як написав на своїй сторінці у Facebook голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, уникнути жертв вдалося завдяки тому, що шахта працювала у режимі життєзабезпечення.

«У зв’язку з державним святом на шахті не добували вугілля, вона працювала в режимі життєзабезпечення – обійшлося без постраждалих», – зазначив Михайло Волинець.

Ліквідувати пожежу вдалося о 20:20 год. Внаслідок події ніхто не постраждав. Розмір завданих збитків наразі встановлюється.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *