ОСТАННІ НОВИНИ

5 порад, як уникнути осінньої депресії

Вероніка Рой

|

Восени багато українців відчувають зниження емоційного фону. Але, що зазвичай називають «осінньою депресією» , насправді депресією не є. Відтак Центр громадського здоров’я України підготував декілька порад для боротьби з осінньою нудьгою, передає Львівський портал.

 

Зниження настрою, як зазначають фахівці, частіше за все пов’язаний з тим, що змінюється тривалість світлового дня, псується погода, а отже трохи падає рівень життєвої енергії, підвищується втомлюваність, оскільки людям не вистачає сонячного світла.

Ось декілька порад, як боротися із осінньою нудьгою:

  • Фізична активність. Робіть щодня зарядку, запишіться на фітнес чи в тренажерний зал. Спорт не тільки робить нас здоровими, але також сприяє гарному настрою та вихованню самодисципліни.
  • Приділяйте здоров’ю більше часу. Особливо важливо в осінній період добре про себе піклуватися: правильно харчуватися, достатньо спати і знаходити час на відпочинок. Також не забувайте проходити медичний огляд та профілактичні заходи.
  • Якомога більше перебувати на світлі. Виробляти наш організм більше серотоніну допоможе яскраве світло та максимально довгий час перебування на вулиці вдень.
  • Намагайтеся більше спілкуватися з іншими людьми. Спілкування – зменшує ризик депресій, синдрому вигорання та ризик серцево-судинних захворювань.
  • Позитивні емоції та нові враження від хобі, книжок, фільмів, нової інформації щодня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *