ОСТАННІ НОВИНИ

Синоптики попереджають: у найближчі дні в Україні очікуються сильні заморозки

Вероніка Рой

|

В Україні у найближчі дні прогнозують сильні заморозки. Про це інформує пресслужба ГУ ДСНС України з посиланням на УкрГідрометцентр.

 

«Вночі 7-9 жовтня у північних, західних та центральних областях сильні заморозки у повітрі 0-5°, 7 жовтня у південних та східних областях на поверхні ґрунту заморозки 0-6°», – зазначають рятувальники.

Додамо, що вчора гірськолижні вершини Драгобрата, Захара Беркута, Тростяна і Буковеля рясно засипало снігом. У зв’язку з цим управління ДСНС в Івано-Франківській області  нагадує, що у періоди  погіршення погодних умов, любителям гірського відпочинку  потрібно утриматися від туристичних походів у Карпати, адже за таких умов  навіть досвідченим туристам дуже легко збитися з наміченого маршруту, втратити відомі орієнтири, опинитися у незнайомих і небезпечних місцях.

«Перш ніж вирушити за адреналіном на гірські схили,  добре зважте свої реальні можливості та подумайте про зворотній бік, на перший погляд, цілком захоплюючої та цікавої прогулянки в горах.  А тим, хто все-таки зважиться на таку подорож, варто пам’ятати,  що безпека в горах залежить від багатьох факторів, зокрема – належної підготовки, організованості, дисципліни, дотримання елементарних правил безпеки, відповідно підібраних одягу, взуття тощо, а також – від знання місцевості та її природних перешкод», – мовить у повідомленні надзвичайників.

Рятувальники нагадують про необхідність дотримання правил безпеки під час відпочинку у гірській та лісовій місцевості. Зокрема, вирушаючи у туристичний похід, дотримуйтесь наступних порад від рятувальників:

  • обов’язково інформуйте своїх близьких і знайомих про проходження вашого маршруту й очікуваний час повернення з походу;
  • уникайте походів поодинці, мінімальна рекомендована кількість учасників туристичної групи складає не менше ніж 3 особи;
  • переконайтеся, що ваше екіпірування відповідає вимогам походу. Візьміть з собою достатню кількість їжі та води (зігріваючі напої – чай, кава), а також необхідний теплий одяг та взуття і медикаменти;
  • поцікавтеся умовами місцевості і прогнозом погоди;
  • обов’язково візьміть з собою перевірені туристичні карти.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *