ОСТАННІ НОВИНИ

У лікаря-трансплантолога, якого взяли на хабарі, вилучили майже мільйон доларів

Соломія Головіна

|

Завідувача відділу трансплантації та хірургії печінки Національного інституту трансплантології ім. Шалімова Національної академії медичних наук України викрили на хабарі у 20 тис. дол. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі прокуратури міста Києва.

 

Лікар-трансплантолог був викритий «на гарячому» під час одержання неправомірної винагороди від пацієнта у розмірі 20 000 доларів США за проведену раніше операцію з трансплантації печінки та подальше лікування і реабілітацію.

У ході проведення невідкладних слідчих дій у робочому кабінеті затриманого та у його помешканнях вилучено предмет неправомірної вигоди, а також грошові кошти у сумі понад 60 тис. доларів США.

Кримінальне провадження розслідується за ч.3 ст.368 КК України. Слідчі дії наразі тривають.

Згодом речниця столичної прокуратури Надія Максимець на своїй сторінці у Facebook повідомила, що під час обшуків у завідувача відділу трансплантації та хірургії печінки загалом вилучили близько мільйона доларів готівки.

«На фото 840 тисяч доларів США. Ці кошти були вилучені вчора з банківської скриньки лікаря-трансплантолога, затриманого на хабарі. З урахуванням всіх обшуків загальна сума вилучених коштів складає близько 1 млн доларів США», – написала Надія Максимець, оприлюднивши фото.

Фото: прокуратура Києва, Facebook/Надія Максимець

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *