ОСТАННІ НОВИНИ

Підприємцю, який захопив ділянку на території Стрийського аеродрому, «світить» до двох років тюрми

Наталя Дуляба

|

Правоохоронці завершили досудове розслідування стосовно 58-річного підприємця зі Львівщини, якого обвинувачують у самовільному захопленні земельної ділянки на території Стрийського аеродрому. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Військової прокуратури Західного регіону.

 

Встановлено, що ще в березні 2016 року порушник самовільно зайняв земельну ділянку Держпідприємства Міноборони України «Аеропорт Львів-2», що більш відомий як Стрийський аеродром.

«Встановивши суцільний паркан, підприємець незаконно відмежував 960 кв м вказаної території та використовував її в особистих цілях, чим завдав шкоди державі на 69 000 гривень», – йдеться в повідомленні.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 197-1 КК України (самовільне зайняття земельної ділянки, вчинене щодо земельних ділянок в зонах особливого режиму використання земель).

Досудове розслідування проводили працівники Стрийського відділу поліції, обвинувальний акт вже скеровано на розгляд Стрийського міськрайонного суду Львівської області.

За вчинене підприємцю загрожує від 2 до 4 років обмеження волі або до 2 років позбавлення волі.

Зазначимо, що Аеропорт Львів-2, більш відомий як Стрийський аеродром, – це колишній військовий аеродром, що розташований у селі Грабовець за кілька кілометрів від Стрия.

За часів СРСР тут базувалась військова частина 179 ІАП, на озброєнні були такі бомбардувальники як МіГ-23, Ту-16, Ту-22. На початку 2000-х заговорили про створення вантажно-пасажирського аеропорту на базі Стрийського аеродрому, такою ідеєю зацікавилась італійська та китайська компанії, проте справа до купівлі не дійшла.

У 2009 році на території аеродрому почали демонтовувати приміщення, склади, гаражі та інше майно. Згодом стало відомо про намір ліквідувати аеропорт і звести на його місці індустріальний парк та житло для військовослужбовців.

Станом на 2018 рік повністю демонтовано та зруйновано мережу руліжних доріжок, захищені місця стоянок літаків, криті арочні залізобетонні укриття, а також інфраструктуру аеродромного, бойового, інженерно-технічного, матеріально-технічного забезпечення. Залишилась тільки злітно-посадкова смуга.

Відео: YouTube Taras Odynak

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *