ОСТАННІ НОВИНИ

37% книг у бібліотеках на Львівщині написані російською мовою

Наталя Дуляба

|

Станом на початок 2019 року на території Львівщини функціонують 1306 публічних та спеціалізованих бібліотек. При цьому 37% їхніх фондів складають книги, написані російською мовою. Про це Львівському порталу повідомили у Головному управлінні статистики Львівської області.

 

Більшість публічних і спеціалізованих бібліотек на Львівщині зосереджені у селах – 1 101 бібліотека. Тоді як у містах області нарахували лише 205 бібліотек.

Загалом бібліотечні фонди містять 16,9 мільйона примірників. Електронні та аудіокниги суттєво відстають: їх у бібліотеках Львівщини наразі є лише трохи більше, ніж 42 тисячі видань.

У розрізі мов, то найбільше у львівських бібліотеках є книг, написаних українською, – 54,3%. Втім частка російськомовних видань теж висока і становить 37% серед усього бібліотечного фонду. Ще майже 9% – це іншомовні книги.

Загалом упродовж 2018 року бібліотеки на Львівщині видали своїм читачам 18 мільйонів примірників книг і журналів. В середньому один читач протягом року прочитав 20 книг. Третина всіх відвідувачів бібліотек – це особи, віком до 18 років.

(Натисніть на зображення для збільшення)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *