ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині завершились масштабні військові навчання

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 28 вересня, на Львівщині завершилось міжнародне командно-штабне навчання із залученням військ Rapid Trident-2019. Про це Львівському порталу повідомили у регіональному медіацентрі Міноборони.

На стадіоні військового містечка «Центральне», що на території Яворівського полігону, востаннє вишикувались підрозділи країн-учасниць. Цьогорічний Rapid Trident поєднав понад 3500 солдатів та офіцерів із 14 країн світу.

В урочистій обстановці військовослужбовці окремої гірсько-штурмової бригади Оперативного командування «Захід» Сухопутних військ ЗСУ, а також американські солдати під гімни обох країн спустили зі щогл прапори України та США.

«Рівень складності навчань Rapid Trident-2019 вимагав неабиякої співпраці та координації військовослужбовців та цільових аудиторій цих навчань. Протягом всіх днів проведення навчань ми спостерігали становлення та зміцнення відносин між всіма учасниками, а міцні відносини означають сильнішу Європу на шляху у мирне майбутнє», ‒ розповів співкерівник навчань з американської сторони полковник Тімоті Клівленд.

Кожен із учасників багатонаціональних маневрів отримав іменний сертифікат. Також відбулося нагородження військовослужбовців України, США та країн-учасниць.

«Звертаючись до усіх учасників навчання, висловлюю впевненість у тому, що виконуючи завдання, які ставилися перед вами, ви отримали можливість навчати один одного та обмінювалися знаннями і бойовим досвідом, а багато хто і з вас знайшов тут нових друзів та товаришів по зброї. Ці два тижні дозволили нам здобути безцінний досвід та створили основу для продовження майбутньої міцної співпраці», – зазначив співкерівник навчання з української сторони полковник Олександр Жакун.

Згодом підрозділи обмінялися пам’ятними подарунками, а також фотографувалися з офіційною символікою Rapid Trident-2019  – навчань, які вже війшли в історію розвитку Збройних Сил України.

Нагадаємо, міжнародні військові навчання Rapid Trident -2019 стартували на Львівщині 16 вересня. Вони відбуваються на території Яворівського полігону, участь у таких навчаннях беруть військовослужбовці з 14 країн світу.

Фото: Міноборони

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *