ОСТАННІ НОВИНИ

За чотири роки кількість нападів на українців у Польщі різко зросла, – Денісова

Вероніка Рой

|

За чотири роки кількість випадків ксенофобії, дискримінації та ворожнечі до українців у Польщі зросла з 30 до 190 випадків. Про це повідомила уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова на своїй сторінці у Facebook, передає Львівський портал.

 

Як йдеться у повідомленні, у рамках робочої поїздки до Варшави Людмила Денісова провела зустріч з Уповноваженим з громадянських прав Польщі доктором Адамом Боднаром.

«З польською стороною підписали лист про наміри щодо поглиблення двостороннього співробітництва. Обговорили питання захисту прав трудових мігрантів та обміну інформацією про умови праці українських громадян Крім того, висловила своє занепокоєння зростаючою тенденцією ксенофобії, дискримінації та ворожнечі на ґрунті ненависті за національною ознакою. За чотири роки кількість таких випадків збільшилась з 30 до 190. Не всі громадяни України звертаються до відповідних установ, коли порушуються їх права, тому ця цифра може бути більша», – написала Людмила Денісова.

За її словами, останній факт ксенофобії стосовно громадянина України зафіксовано 20 вересня.

«У польському місті Жори група з п’яти чоловік жорстоко побила українського студента. Справа знаходиться на моєму особистому контролі. Зважаючи, що кількість українських громадян, які перебувають на території Польщі постійно збільшується, звертатимусь з пропозицією до МЗС України, аби розширити консульське представництво задля посилення захисту наших громадян», – уповноважена ВРУ з прав людини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *