ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати не підтримали будівництво крематорію у Львові

Наталя Дуляба

|

Депутатам Львівської міськради забракло голосів, аби підтримати петицію львів’ян, які просять збудувати крематорій. Під час сесії у четвер, 19 вересня, «за» проголосували лише 30 депутатів, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Петицію із проханням відкрити у Львові крематорій ще у червні зареєстрував Андрій Ходань. Він наголошував, що кладовища у місті переповнені, але заразом із цим на них процвітає тіньових бізнес із продажу місць для поховань.

«Кремація та облаштування на кладовищах відведених місць для поховань кремованих останків, стандартизація надгробків та зменшення потреби у площах кладовищ та раціональне їхнє використання здатні суттєво покращити ситуацію та полегшити для багатьох львів’ян процес прощання з померлими та догляду за самим місцем поховання», – йдеться у тексті петиції.

Однак ідея облаштування у Львові крематорію не набрала потрібної кількості голосів депутатського корпусу. «За» проголосували 30 депутатів, а для підтримки петиції потрібно було 33 голоси.

Нагадаємо, у Львові склалась критична ситуація із похованнями. Єдиним цвинтарем, де зараз дозволені захоронення, є Голосківське кладовище. Втім його ресурсів вистачить лише на кілька наступних років. Для забезпечння поховань місту потрібно віднайти земельну ділянку площею близько 180 га.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *