ОСТАННІ НОВИНИ

Під стінами ДБР у Львові влаштували пікет

Дарина Смеречанська

|

Під стінами ДБР у Львові сьогодні, 19 вересня, активісти влаштували пікет через систематичне невиконання норм кримінально-процесуального законодавства під час реєстрації та розслідування підслідних ДБР злочинів. Про це з місця події передає кореспондент Львівського порталу.

 

Як наголосив правозахисник львівського осередку ГО «Стоп корупції» Віктор Палас, працівники львівського ДБР дискредитують мету та завдань цього органу.

«Коли ДБР відрили у Львові, ми люб’язно поділилися базою і своїми напрацюваннями з ними. Але що сталося? Замість того, щоб використовувати ці дані для притягнення осіб до кримінальної відповідальності, працівники ДБР на першій же стадії почали відмовляти у внесенні до ЄРДР. Ми чекали об’єктивного розслідування, що особи будуть притягнені до відповідальності, але все сталося зовсім не так», – сказав він.

Активісти тричі робили попередження працівникам ДБР, але, за словами Віктора Паласа, ситуація не змінилася.

«Це лише перша попереджувальна акція про те, що громадськість не буде стояти осторонь того, що відбувається тут», – констатував він.

Своєю чергою голова ГО «Львівська правозахисна ініціатива» Наталія Ван Доеверен також додала, що у неї безліч зауважень до роботи львівського ДБР.

«Маю вже 35 справ стосовно слідчих, прокурорів, працівників поліції, суддів, які перейшли у підслідність ДБР. Я спостерігаю абсолютну і тотальну бездіяльність та кругову поруку. Оскільки ці кримінальні справи стосуються їхніх вчорашніх колег, вони покривають ці злочини. Тому наша сьогоднішня акція спрямована на те, щоб оці псевдоправоохоронці, «перевертні у погонах», які залишились без роботи у департаменті захисту економіки Нацполіції, яке ліквідували, не перекочували у ДБР, прокуратуру, Нацполіцію… Ми змусимо ДБР розслідувати злочини їхніх вчорашніх колег…», – наголосила вона.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *