ОСТАННІ НОВИНИ

Митрополит Епіфаній рекомендує повернути викладання християнської етики у школах

Вероніка Рой

|

ПЦУ рекомендуватиме Міністерству освіти і науки України повернути викладання християнської етики у школах країни. Про це сьогодні, 12 вересня, під час зустрічі, що відбулася у Національному університеті «Львівська політехніка», Глава Православної церкви України сказав Митрополит Епіфаній, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«Дивує те, що ми стикаємося з таким шаленим супротивом. Я, наприклад, до кінця не можу зрозуміти, чому? Ми хочемо навчати, починаючи з дитячого садка та завершуючи середньою школою, основи християнської етики, основи християнського життя. Але ми бачимо шалений спротив. Певний час предмет християнської етики був переліку предметів середньої школи, потім він став як позаурочний предмет», — сказав Митрополит Епіфаній.

Також він повідомив, що питання викладання християнської етики у школах є складним.

«Ми нещодавно його піднімали у Міністерстві освіти і науки України. Але ми почули: «давайте не будемо насаджувати насильно цей предмет, він повинен бути добровільним». Але якщо він виведений із загальної сітки викладання в школі, то звичайно не буде бажання його вивчати. А також є інша проблема — цей предмет додають собі певні вчителі, щоб мати години практики. Тут є багато проблем, але я думаю, що в майбутньому, вже після формування Кабінету Міністрів України, ми будемо наполегливо пропонувати Міносвіти, щоб вони звернули на це увагу, і щоб цей предмет було повернуто до викладання у наших школах» — додав очільник ПЦУ.

Зазначимо, раніше на офіційному сайті президента України з’явилася петиція про заборону викладання християнської етики в школах та заборону релігійної діяльності для державних службовців і працівників освіти.

Нагадаємо, раніше Львівський портал повідомляв, що Львівська облрада пропонувала, щоб християнська етика стала обов’язковою для школярів.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *