ОСТАННІ НОВИНИ

У соборі святого Юра виставлять до почитання унікальну реліквію

Наталя Дуляба

|

Цієї п’ятниці, 13 вересня, віряни вшановують подію Положення чесного пояса Пресвятої Богородиці. З цієї нагоди в Архикатедральному соборі святого Юра виставлять до почитання унікальну реліквію – частину Поясу Пресвятої Богородиці. Про це йдеться на сторінці храму у Facebook, передає Львівський портал.

 

«В Архикатедральному соборі святого Юра буде виставлено мощовик, у якому зберігається унікальна реліквія – частинка Пояса Пресвятої Богородиці. Не знехтуймо можливістю вклонитися святині, просити Пресвяту Богородицю про заступництво у духовних та щоденних потребах нашого життя», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що згідно з переданням, Пресвята Богородиця Марія сама виплела свій пояс із верблюжої шерсті та передала його Апостолу Томі (Фомі), коли возносилася на Небеса. Оскільки мощей Богородиці немає, то пояс як і її риза залишилися на згадку та як доказ того, що вона жила на землі.

Положення чесного пояса Пресвятої Богородиці було при імператорі Аркадії (395-408) в Константинопольському Влахернському храмі. До того велика святиня зберігалася в Єрусалимі біля благочестивих християн.

Через багато років, за царювання імператора Лева Мудрого (886-911), від пояса Божої Матері відбулося диво: хвора дружина правителя уві сні отримала одкровення, що зцілиться лише тоді, коли на неї буде покладено пояс Пресвятої Богородиці. Так і сталося: після положення пояса хвора імператриця відразу ж зцілилася.

Фото: Facebook собору святого Юра

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *