ОСТАННІ НОВИНИ

На Жидачівщині відкрили новозбудований 180-метровий міст через Дністер

Наталя Дуляба

|

На Жидачівщині фактично завершили реконструкцію аварійного мосту через Дністер на трасі міжнародного значення М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка. Протягом наступних кількох місяців тут ще триватимуть дрібні роботи, втім міст уже відкритий для проїзду транспорту. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОДА.

 

Довжина нового мосту становить 181,05 м, загальна ширина проїзної частини – 7,5 м. У кожному напрямку облаштували по одній смузі руху, встановили освітлення, необхідне обгородження, підходи до мосту та  тротуари. Також на мості вже нанесли розмітку та встановили дорожні знаки.

Вартість усіх робіт – 229,4 мільйона гривень. Будівництво розпочали у липні минулого року, загалом воно тривало упродовж 13 місяців. Фінансування здійснювалось коштом державного бюджету.

Зараз на місці ще тривають берегоукріплювальні роботи: встановлюють габіонні матраци та ящики, які допомагатимуть під час повені.

«Протягом місяця-двох будуть завершені інші дрібні роботи, аби мати можливість цей міст зберегти у належному стані. Важливість цього інфраструктурного проекту свого часу зрозуміли усі, тож за доволі короткий термін вдалося реалізувати усі роботи», – розповів перший заступник голови ЛОДА Василь Лозинський.

Оглянути відновлений міст на Жидачівщині приїхав і в.о. голови Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак. Він заявив, що цей переїзд є найбільшою транспортною спорудою в Західній Україні.

«Тішить, що сьогодні ми уже можемо бути присутні на відкритті мосту. Два роки тому міст був у знищеному стані, але, знявши фінансування з інших об’єктів, нам вдалось привести його до належного стану. Тепер це – найбільша транспортна споруда в Західній Україні, і це є великим успіхом. Він розташований на міжнародному коридорі, тому у планах відремонтувати ще й дорогу», –  наголосив Славомір Новак.

Нагадаємо, старий міст через Дністер у Жидачівському районі визнали аварійним ще у 2008 році. Лише у 2017-му його перекрили після того, як обвалилась балка. Через небезпечний міст протестували місцеві мешканці і навіть збирались перекривати трасу Київ – Чоп.

Сам міст збудували ще у 1961 році. Після обвалу його частини всі автобуси та машини об’їжджали цю ділянку за маршрутом: Жирова – Новий Розділ – Розділ.

Фото: Facebook Олега Синютки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *