ОСТАННІ НОВИНИ

«Етновир» запалить Львів: конкурс оркестрів, показ мод та колоритні танці

Ілона Орнат

|

У Львові протягом 22-25 серпня проходитиме міжнародний фестиваль фольклору «Етновир». Так, на площі Ринок та площі Музейній фольклорні колективи з різних куточків світу презентують львів’янам культуру своїх країн. ​​Про це Львівському порталу повідомили організатори.

 

Щорічно фестиваль «Етновир» вибухає яскравими барвами і є головною подією святкувань Дня Незалежності України у Львові. Протягом фестивалю відбуваються колоритні виступи колективів, вражаючі марш-паради учасників головними вулицями міста, презентація кухні народів світу. У теплій атмосфері проходять вечори дружби і танцювальні майстер-класи.

Цьогоріч  знайомити львів’ян зі своєю культурою будуть колективи з Франції, Польщі, Латвії, Словенії, Панами, Колумбії і, звісно, з України.

Офіційне відкриття фестивалю відбудеться 22 серпня. З цієї нагоди на площі Ринок пройде святковий марш-парад колективів-учасників. Впродовж усіх днів фестивалю на площі Музейній триватиме Конкурс оркестрів, в рамках  якого учасники продемонструють свої національні музичні інструменти та матимуть змогу позмагатися у вправності гри на них.

Фестивальна програма розпочнеться 23 серпня. Фольклорні колективи з Польщі, Словенії та Латвії подарують львів’янам свою творчість, а вже ввечері, о 19:00, відвідувачі фестивалю зможуть насолодитися захоплюючими танцями у виконанні колективів з Франції, Словенії, Колумбії, Панами та України. Дійство відбудеться на головній сцені фестивалю, що на площі Ринок.

У День незалежності, 24 серпня, колективи народів світу знову вражатимуть своїми виступами відвідувачів. Конкурс оркестрів продовжить колектив з Панами. Після цього в рамках фестивалю відбудеться показ мод у етностилі  «Етнофешн» від учасників фестивалю та відомих дизайнерів. Завершенням фестивального дня стане урочистий Гала-концерт до Дня Незалежності, де кожен з колективів покаже свої найоригінальніші та найекзотичніші танці.

З нагоди завершення фестивалю «Етновир» у Львові, 25 серпня, о 19:00, відбудеться святковий концерт учасників на площі Ринок. Традиційно усі колективи виконають старовинний український танець «Аркан».

Фестиваль «Етновир» відбувається під егідою Міжнародної Ради Організацій Фестивалів Фольклору і Традиційних Мистецтв (CIOFF®) при ЮНЕСКО.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *