ОСТАННІ НОВИНИ

Під час національного проєкту «Українська пісня» вперше оберуть переможця

Вероніка Рой

|

Завтра, 17 серпня, на стадіоні «Арена Львів» відбудеться грандіозна музична подія року — «Української пісні / Ukrainian Song Project». Цьогоріч вперше за історію проєкту серед 10-ти фіналістів буде обрано переможця. Про це сьогодні, 16 серпня, під час прессконференції розповіли організатори проєкту, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Як повідомив генеральний продюсер і співзасновник Національного проєкту «Українська пісня / Ukrainian Song Project» Тарас Курчик, завтра від початку концерту експертна рада буде стежити за тим, як виступають молоді артисти. А вже наприкінці музичної події  переможцю вручать призи.

«Ми побачимо, яке у них майбутнє є вподальшому. Хоча хочеться, щоб усі вони стали популяними зірками. Ця сцена має дати молодим виконавцям відчути європейський рівень. Львів – це європейське місто і хочеться, щоб цей настрій був у наших артистів», – сказав він.

Обиратиме тріумфатора журі, відомі представники медіа-індустрії України – Руслан Квінта, Михайло Ясинський, Тарас Курчик, Роман Муха, Ігор Панасов, Євген Фешак та Олександр Порядченко.

На переможця «Української пісні / Ukrainian Song Project» чекатимуть доволі корисні, як для артиста шоу-бізнесу, призи. Організатори та партнери проєкту підготували для щасливчика ротацію на одній з радіостанції, запис нової пісні на студії, підготовку сольного концерту у Львові та Києві.

За перемогу цьогоріч змагаються такі 10 фіналістів: ХАС, Grohotsky, «Юра Самовілов. Гуртом», KHAYAT, Артем Кай, Arturro Mass, On I Ona, TVORCHI, гурт [O] та «Шосте чуття».

Фіналіст «Української пісні» Юра Самовілов зізнається, що надзвичайно радий приймати участь у проєкті, адже з кожним роком він лише набирає обертів та допомагає молодим виконавцям стати зірками.

«Два роки тому я брав участь в «Українській пісні». І це дуже круто, що я можу спостерігати за тим, як росте цей проєкт, як він змінюється та змінюється його організація. Попри масштабні зміни, незмінним залишається одне — душевність. Те, наскільки люди привітно до тебе ставляться, наскільки вони вкладають душу. Тому я вважаю, що це заслуговує на увагу», – зазначив він.

На участь у проєкті було надіслано 300 заявок від конкурсантів з різних міст України. Відбір учасників відбуватиметься у три етапи. Зазначимо, що на сцені «Арени Львів» разом із 10-кою фіналістів виступлять і відомі артисти. Серед них —Тіна Кароль, гурти «Без обмежень», DILEMMA, ENEJ (Польща), а також Melovin, Арсен Мірзоян, Alyosha, TARABAROVA, Jerry Heil та інші.

Також один із хедлайнерів Української пісні / Ukrainian Song Project» TARABAROVA дала декілька порад молодим виконавцям, які завтра виступатимуть на «Арені Львів».

«Кожен співак – унікальна людина. Треба слухати своє серце і відчувати свою аудиторію. Тобто, якщо людям подобається твоя музика, ти не залишишся з пустими стадіонами та залами. Обов’язково люди прийдуть і будуть разом із тобою співати те, що ти пишеш та твориш. Я раджу бути собою, не забувати про свою мрію, прислуховуватися до форматів, але лише десь на 10%. А 90% – це повинен бути саме ти», – порадила вона.

Крім цього, організатори привідкрили завісу майбутніх відборів на участь у проєкті «Українська пісня».

«Вже з осені ми заходимо в інші країни світу  – це США, Канада та Італія. Там будуть проходити відбори і один артист чи гурт приїжджатиме на «Українську пісню», – додав Тарас Курчик.

Додамо, «Українська пісня» традиційно відбувається за підтримки Кабінету міністрів України, Міністерства культури України, Львівської обласної ради і Львівської облдержадміністрації, телеканалу «Україна» та «Музична Платформа України». Крім того, уже чотири роки поспіль проект підтримує Ігор Васюник.

Нагадаємо, раніше Львівський портал опублікував матеріал «Українське євробачення у Львові. Як національне мегашоу змінює сенси та розвінує міфи», де детально розповідається про те, які можливості дає цей проєкт молодим виконавцям.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *