ОСТАННІ НОВИНИ

Дівчата показали кращі результати на ЗНО, ніж хлопці, – УЦОЯО

Вероніка Рой

|

За підсумками державної підсумкової атестації, яку складали у формі ЗНО, дівчата показали кращі результати ніж хлопчики. Про це на пресконференції сказав виконувач обов’язків директора Українського центру оцінювання якості освіти Валерій Бойко, передає «Інтерфакс-Україна».

 

«Гендерної нерівності значної між учасниками зовнішнього незалежного оцінювання ми не спостерігаємо. При цьому приємно відзначити, що наші дівчата є більш наполегливими, і їхні результати на достатньому й високому рівні трішки кращі, ніж у юнаків… Так чи інакше, дівчатка в школі у нас навчаються краще», – сказав Валерій Бойко.

Як приклад було наведено результати державної підсумкової атестації з української мови, згідно з якими високий рівень із тестування показали 17,8% дівчаток і лише 6,6% хлопчиків.

На достатньому рівні іспити склали 32,8% дівчаток і 21,7% хлопчиків, середній рівень продемонстрували 39,5% дівчаток і 47,8% хлопчиків, а початковий – 9,9% дівчаток і 23,8% хлопчиків.

З інших предметів результати за гендерною ознакою розподілилися приблизно так само.

Крім того, в УЦОЯО зазначили, що, як і в попередні роки, кращі результати показують випускники гімназій, ліцеїв і колегіумів. Найгірші результати показують заклади профосвіти.

У регіональному розрізі лідером за кількістю абітурієнтів, які отримали результати держатестації на високому рівні, ─ Київ і Черкаська область. Останніми у списку успішності значаться Закарпатська, Рівненська та Чернівецька області.

Нагадаємо, цього року 31 учень Львова набрав найвищі бали на зовнішньому незалежному оцінюванні. Вони отримали від міста премії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *