ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ на Львівщині викрила агента російських спецслужб

Вероніка Рой

|

На Львівщині контррозвідники Служби безпеки України керівника однієї з громадських організацій, який виконував розвідзавдання спецслужб Російської Федерації. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі СБУ.

 

«СБУ було встановилено, що військовий пенсіонер, керівник однієї з громадських організацій, був завербований спецслужбами РФ у 2014 році. За завданням російських кураторів він збирав розвідувальну інформацію про політичних і громадських діячів, підрозділи ЗС України, спеціальні та правоохоронні органи, іноземних військових інструкторів у західному регіоні держави», – йдеться у повідомленні.

Співробітники спецслужби задокументували, що зібрані дані чоловік передавав російському розвіднику, який «працював» під дипломатичним прикриттям генконсульства РФ у Львові.

Зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Матеріали справи скеровані до суду. За діяльність несумісну зі статусом консульської посадової особи МЗС України оголосила дипломата-шпигуна «persona non grata». Він уже залишив територію України.

 

Фото: СБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *