ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині судитимуть бізнесмена, який «заробив» майже 200 тисяч на ремонті дороги

Наталя Дуляба

|

Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт стосовно 56-річного директора підприємства, якого звинувачують у розкраданні бюджетних коштів. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікацій Нацполіції Львівщини.

 

Встановлено, що ще у 2017 році міська рада одного з районів Львівщини уклала з комерційною структурою договір на проведення капітального ремонту вулиці. Кошторисна вартість робіт склала понад  2,7 мільйона гривень. У подальшому ще був складений додатковий договір на поточний ремонт цієї ж вулиці.

Як з’ясували правоохоронці,  до актів про обсяги фактично виконаних робіт була внесена завідомо неправдива інформація, що підтверджується висновком експертизи. Внаслідок цього на розрахункові рахунки підприємства-підрядника безпідставно перерахували 198 500 гривень, чим заподіяно збитки територіальній громаді.

56-річному директору підприємства повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.1 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Санкції статті передбачають покарання у вигляді позбавлення  волі  на  строк  від  трьох до восьми років із позбавленням права  обіймати  певні  посади  чи  займатися  певною  діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні вже завершене, долю лиходія визначатиме суд.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *