ОСТАННІ НОВИНИ

На Самбріщині під час затримання 36-річний чоловік поранив ножем поліцейського

Вероніка Рой

|

У Самбірському районі 36-річний чоловік проник у будинок 79-річної бабусі та погрожував їй. Під час затримання зловмисник завдав ножове поранення інспектору групи реагування патрульної поліції. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції у Львівській області.

 

До Самбірського відділу поліції  2 серпня, близько 22.00, надійшло повідомлення про те, що у будинок 79-річної жительки села Рудки  проник невідомий. На місце події виїхала  група реагування патрульної поліції, яка  виявила у будинку  пенсіонерки чоловіка, який тримав в руках два ножі і поводився неадекватно, що становило загрозу власниці помешкання.

«На вимогу поліцейських віддати ножі, які як з‘ясувалося згодом він взяв у помешканні жінки,  та вийти з будинку – чоловік не реагував, почав погрожувати працівникам поліції та зненацька завдав сам собі ножові поранення у живіт. Правоохоронці прийняли рішення про затримання зловмисника, під час якого  31-річний інспектор групи реагування отримав ножове поранення», – йдеться у повідомленні правоохоронців.

Правопорушником виявився  36-річний мешканець Самбірського району, який проходить курс лікування від алкогольної залежності  в одному з медичних закладів області. Чоловік самостійно залишив медзаклад напередодні. Постраждалого під час затримання працівника поліції та зловмисника госпіталізовано в лікарню.

За фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.162 Кримінального кодексу України (порушення недоторканності житла). Скоєння цього правопорушення карається штрафом від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років та за ч.2 ст.345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає обмеження волі терміном до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Проводиться досудове розслідування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *