ОСТАННІ НОВИНИ

«Слуга народу» проти АТОвця: нині розглянуть апеляцію щодо рішення перерахувати голоси у окрузі №119

Соломія Головіна

|

Львівський апеляційний адміністративний суд сьогодні, 31 липня, почне розгляд апеляції щодо ситуації в окрузі №119 (охоплює Бродівський, Буський, частину Кам’янка-Бузького та Радехівський райони). Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив чинний нардеп та журналіст Микола Княжицький, який переміг на позачерговий виборах до парламенту у окрузі №116.

 

«31 липня Львівський апеляційний адмінсуд почне розгляд апеляції воїна АТО Михайла Бондаря на ганебне рішення суду першої інстанції, яким особи, пов’язані з Медведчуком під брендом «Слуги народу», намагаються вкрасти у справжнього героя російсько-української війни заслужену ним перемогу на мажоритарному окрузі у Львівській області», – написав він.

Як він зазначив, Львівський окружний адмінсуд «вирішив закрити очі на закон, і вигадує нові, не передбачені законом підстави, щоб віддати перемогу на львівському окрузі людям Медведчука».

«І тепер прийняття виборчою комісією законних рішень суд трактує як «формальний розгляд скарг», що, на думку суду, свідчить про незаконність підрахунку голосів. Львівський суд ганебно пішов на пряме порушення закону, щоб забрати перемогу у героя АТО і віддати її оточенню Медведчука. Львівщина завжди була місцем, де демократію не давали знищити. Тут обиралися українські дисиденти і борці за незалежність. Тут ми виходили на перші демократичні мітинги. А тепер в славетну історію Львівщини хочуть вписати факт першого спотворення виборів через суд, коли на шостому році російсько-української війни коло Віктора Медведчука через відверто незаконне рішення проводить свого депутата до українського парламенту.Судді першої інстанції закрили очі на закон або через корупцію, або через нефаховість. Мене часто запитували на виборах: а чому Медведчук далі такий впливовий? Тому що всі мовчали. Не мовчіть зараз, коли він намагається посилити свій вплив у Раді через львівський округ. Сподіваюся на чесну апеляцію», –  зауважив Микола Княжицький.

Нагадаємо, Львівський окружний адміністративний суд ухвалив рішення перерахувати голоси на 6 дільницях 119 округу з центром у Бродах, де переміг кандидат від «Європейської солідарності», народний депутат Михайло Бондар.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *