ОСТАННІ НОВИНИ

Мерія не дозволила реконструювати п’ять будинків у центрі Львова

Наталя Дуляба

|

Виконавчий комітет Львівської міськради не погодив ГО «Український стартап» реконструкцію будівель №11-А, 15, 17, 19, 21 на вул. Гуцульській під багатофункціональний комплекс. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Громадська організація «Український стартап» хотіла облаштувати собі багатофункціональний комплекс на вул. Гуцульській, що в самому центрі міста. Для цього активісти планували реконструювати п’ять старовинних будівель, які розташовані в історичному ареалі Львова.

Як зазначила під час обговорення директорка юридичного департаменту Гелена Пайонкевич, власником чотирьох будинків на вул. Гуцульській є Мінекономрозвитку, ще однієї – Науково-дослідний інститут метрології вимірювальних і управляючих систем. Своєї згоди на їхню реконструкцію вони не давали.

«Мова йде про реконструкцію приміщень в історичній частині міста площею 3000 кв м без належно оформлених документів. Нема згоди від власника на здійснення реконструкції. Орендодавець приміщень, регіональний Фонд держмайна, теж не давав такої згоди», – пояснила Гелена Пайонкевич.

Також вона додала, що мерії не вдалося встановити деталей про цю громадську організацію та чим саме вона займається.

Відтак члени виконавчого комітету не затвердили ГО «Український стартап» містобудівних умов і обмежень на реконструкцію будівель №11-А, 15, 17, 19, 21 на вул. Гуцульській під багатофункціональний комплекс.

(Так би мали виглядати будівлі на вул. Гуцульській після реконструкції)

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, громадська організація «Український стартап» існує з 2016 року, зареєстрована на вул. Гуцульській, 21. Її засновниками є Уляна Кадиляк та Роман Романівка. Останній також є власником фірми «Ексіто-Львів», яка веде готельну діяльність, і керівником Ротарі клубу «Львів-Леополіс».

Чим саме займається ГО «Український стартап» Львівському порталу з’ясувати теж не вдалося.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *